Gebelik Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?
Hamilelik döneminde olan kadınlar için gebelik hesaplama yöntemi iki tanedir. Bu yöntemlerin ikisinde deyaşanan son adet döneminin ilk gününe göre hesaplama yapılmaktadır. Bunlardan birincisinde son
Hamilelik döneminde olan kadınlar için gebelik hesaplama yöntemi iki tanedir. Bu yöntemlerin ikisinde deyaşanan son adet döneminin ilk gününe göre hesaplama yapılmaktadır. Bunlardan birincisinde son adet döngüsünün ilk gününün üzerine, hamilelik süresine denk gelen 280 sayısı eklenmektedir. İkinci yöntemde ise yaşanan son adet döngüsünün ilk gününden 3 ay geriye gidilip, bu tarihe 7 sayısı eklenerek, doğacak bebeğin doğum tarihi hesaplanmaktadır. Ortaya çıkan bu sonuçlarda anne adaylarının biyolojik durumlarına göre 15 gün kadar erken ya da geç doğum olabilmektedir.
Anne adayları olan kadınlarda genel olarak görülen hamilelik belirtileri aynı seyri izlemektedir. Gebeliğin ilk haftasında başlayan bu belirtiler, son aylara kadar azalarak devam etmektedir. Hamile olan kadınların hormonlarının değişmesi sonucunda çıkan bu belirtilerin en başta geleni regl zamanın gecikmesidir. Görülen diğer belirtiler ise vücut sıcaklığında yükseliş, mide bulantısı, aşermeler, koku hassasiyetleri, sırt ağrıları ve baş dönmesidir.
Multipl Skleroz yani MS hastalığı, bağışıklık sisteminde ki bozulma nedeniyle, beyin ve omurilikte bulunan sinir tellerinin etrafını saran miyelin tabakasının bozulması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bugüne kadar MS hastalığının kesin bir tedavi yöntemi bulunamamıştır. Doktorlar tarafından yapılan ilaç tedavileri ile hastalığın seyrinin yavaşlaması sağlanabilmektedir. MS hastalığının oluşumunda en büyük etken olarak çevresel faktörler olarak gösterilmektedir. Aynı zamanda MS hastalığını tetikleyen ikinci en büyük neden ise genetik kökendir.